Централна климатизация - VRF системи Тoshiba

Централна климатизация - VRF Тoshiba

VRF системи за климатизация на големи жилищни и административни сгради

 

През последните години очакванията на потребителите на климатични системи са се променили. Те изискват набор от услуги, които оптимизират комфорта и намалява разходите за поддръжка и електроенергия, съчетано с максимална простота и гъвкавост на работа.
Toshiba VRF системите са идеалния отговор на всички тези изисквания и се използват все повече от традиционните отоплителни и охладителни системи.
VRF системите на Toshiba имат много предимства - от проектирането до инсталирането и експлоатацията на системите.
Широката гама от вътрешни тела позволява на VRF системите Toshiba гъвкавост и приложение във всяка една сграда.
VRF системите на Toshiba се предлагат в три диапазона:


- Toshiba MiNi SMMS е малка система VRF (до 9 вътрешни тела, до 15kW). Подходящи за битови нужди. MiNi SMMS системата запълва празнината между мулти сплит системите и VRF системите с голям капацитет от серията SMMS.


- Toshiba SMMS (Super Modular Multi System) е най-модерната VRF система на система предлагана на пазара с COP от 4,25 в модела 22,4kW. Външните тела на SMMS се предлагат от 14 до 135kW в режим на охлаждане и от 16 до 150kW в режим на отопление, като тяхната ефективност позволява намаляване до 50% на годишното потребление на електроенергия.


- Toshiba SHRM (Super Heat Recovery Multi) 3-тръбна VRF система, която въвежда важни нововъведения, с възможност за едновременно отопление и охлаждане на различни зони и помещения. Капацитета на външните тела е от 22,4 до 84kW в режим на охлаждане и от 25 до 95kW в режим на отопление. До 48 вътрешни тела могат да бъдат свързани в една система.


Със системите VRF, Toshiba поставя нови технологични стандарти, включващи DC двойно-роторни компресори във всички външни тела, ползващи хладилен агент R410A. Благодарение на използването на DC двойно-роторни компресори, натоварването и функционирането на системите се разпределя по-равномерно.