Йонизатори

Въздух, въздух, ........ и пак въздух.
Всеки един от нас се нуждае от въздух за да може да живее. За съжаление през последните години качеството на въздуха в големите, а вече и в по малките градове, е все по лошо. Непрекъснато се увеличават източниците на замърсяване.
Увеличава се броя на автомобилите, строят се нови заводи, изсичат се горите. Всичко това води до влошаване качеството на въздуха който дишаме и до увеличаване на респираторните заболявания, отслабване на имунната система и до редица други заболявания.
Решението на проблема е да избягаме от големия град но не винаги това е възможно.
За тези които не могат да си позволят да избягат от проблема ние им предлагаме решение.
Предлагаме ви шведските продукти за озониране и йонизиране на въздуха в дома, офиса и склада.
Чрез нашите продукти може да „изчистите" и освежите въздуха във вашия дом или работно място, както и да унищожите бактериите в него.
Преди няколко години в Англия беше направено едногодишно изследване на въздействието на йонизиращи апарати в интензивните отделения на Университетската болница в Лийдс. Резултата беше 100% отстраняване на болестотворни бактерии и инфекции пренасяни по въздух. Инфекциите предизвикани от посещение в болниците са голям проблем в целия свят. В Швеция например броя на смъртните случаи вследствие на вътрешно болнични инфекции е 800 човека на година, а броя на заразените пациенти е от 90 000 до 100 000 човека.
ACINETOBACTER - инфекциите са един растящ проблем в целия свят. Тези инфекции рядко и трудно се повлияват от антибиотиците и тяхното лечение е много трудно и скъпо, а и не всеки път е успешно. Прилагането на озониращи и йонизиращи апарати допринася е успешно и спомага за тяхното унищожаване и осигуряване на една по здравословна среда.
Принципа на действие се основава ПЛАЗМАРЕДУКЦИЯТА за въвеждане във въздуха на положително и отрицателно заредени йони.отрицателните йони привличат към себе си положително заредените частици и така те падат от тежестта си на земята. Паднали там те се свързват на по големи групи и след това могат лесно да бъдат отстранени с обикновено почистване. Методът може да бъде използван за пречистване до всички видове биологични замърсители. По този начин се намаляват замърсителите и се предотвратява тяхното вдишване.
При неутрализирането на йоните се разделят молекулите, изграждащи частиците и тяхната структура се разрушава, което на практика означава смърт на бактериите. Положителните йони правят така че въздухът да може да се контролира. Ако положителните йони не се добавят, частиците ще се прикрепят за хора, предмети , стени и др.
По тази причина се използва биполеройонизираща техника, която балансира въздуха (положителните и отрицателните йони) така, че статичното електричество се премахва.
При отоплението и охлаждането на въздуха с климатици, в помещенията се отделят и натрупват повече положителни йони. Синтетичните материи, завесите, дрехите и др. привличат отрицателните йони тъй като се създава статично електричество. Този въздух не е здравословен. Често срещани са заболявания на хора работещи в офиси с климатици.
Затова ние използваме йонизираща техника, която освен, че пречиства въздуха и го балансира по отношение на положителните и отрицателните йони, като намаля и статичното електричество.


НАМАЛЯВАНЕ НА ВРЕДНИТЕ ЧАСТИЦИ ВЪВ ВЪЗДУХА

В здравни заведения

до 100%

Бактерии (pathogen acinetobacter)

Частици от хартия

до 99%

Частици във въздуха

При обработка на метали

до 90%

Дим, дим от изгорели масла

При обработка на полиестер

до 99%

Разтворители, ХОС

В печатници

до 99%

Бенсен, тоулен, разтворители, ХОС

При обработка и съхранение на храни

до 99%

Мухъл, миризми и бактерии

Във въздуха около нас непрекъснато има частици независимо от това колко е чисто в нашия дом или офис. По малко 10% от тези частици са видими за човешкото око. Останалите над 90% са микро или наночастици и са толкова малки, че ги възприемаме като мъгла или дим. Човешкото тяло успява да филтрира част от частици, но е много чувствително към тяхното качество и концентрация. За съжаление съществуващите вентилации не успяват да отстранят тези микро и нано частици. Ние обаче можем да ви предложим готови продукти за този проблем.
Учените са доказали че човешкото тяло търпи увреждания от частици, които попадат в белите дробове и се задържат там.
Въздухът от който се чувстваме добре и отпочинали съдържа добър баланс на положителни и отрицателни йони. Отрицателните йони имат добър и здравословен ефект върху нашето тяло. В този случай отрицателните йони са полезни, а положителните не толкова.
Качеството на въздуха е много важно за всеки един от нас, но хората с алергии и астма се влияят най много. Влагата, мухълът, лошата хигиена проблемите във вентилационната система често стават причина за алергии и астма.
В природата тези проблеми се решават от чистата почва, вода и гора. Растенията произвеждат голямо количество отрицателни йони. Съотношението на отрицателни и положителните йони в градовете е средно 4:5. В планината близост до горите съотношението е 5:4.
В населите места и градовете, в офисите и предприятията съотношението е по различно. Най често съществува недостиг на отрицатели йони.
ПРИМЕРИ ОТ ПРИРОДАТА
Преди буря силно се увеличава концентрацията на положителни йони във въздуха. Увеличението се дължи на това че положителните йони предшестват фронтовете на времето с един два дни, тъй като електричните заряди се движат по бързо от въздуха.
Усещането е на задух и въздуха е „тежък" и труден за дишане. По време на самата буря и малко след нея се увеличава отделянето на отрицателните йони. След бурята усещането е за чист и свеж въздух.

 

Aircode CX-100

Монтаж:

Напрежение:

Размер на тръбата:

Брой на тръбите:

Консумация:

Тегло:

Приложение:

 

Таван или стена

110-120V/220-230V, 50 Hz

35

1

35W

5kg

Гаражи, цехове, птицеферми, конюшни, складове и др.

Aircode CX-100

Aircode TG/TA-400

Монтаж:

Напрежение:

Размер на тръбата:

Брой на тръбите:

Консумация:

Тегло:

Приложение:

 

Свободно в помещение

110-120V/220-230V, 50 Hz, 12 V

4

1

5W

1.4 kg

Зали за конференции, офиси, здравни заведения, жилища, каравани и др.

Aircode TG/TA-400

Aircode RX-400

Монтаж:

Напрежение:

Размер на тръбата:

Брой на тръбите:

Консумация:

Тегло:

Приложение:

 

Свободно в помещение

110-120V/220-230V, 50 Hz, 12 V

6

1

10W

0,5 kg

Офиси, класни стаи, помещения в здравни заведения, складове за храна, хранилища за органични отпадъци и др.

Aircode RX-400

Aircode ID AC-535/ID AC-550

Монтаж:

Напрежение:

Размер на тръбата:

Брой на тръбите:

Консумация:

Тегло:

Приложение:

 

Във вентилационна система

110-120V/220-230V, 50 Hz

35-50

1-5

35W

7,2 kg

Здравни заведения, офисни сгради, хотели, индустриални сгради, пречиствателни станции и др.

Aircode ID AC-535/ID AC-550

Aircode CX-600

Монтаж:

Напрежение:

Размер на тръбата:

Брой на тръбите:

Консумация:

Тегло:

Приложение:

 

Свободно стоящ в помещение

110-120V/220-230V, 50 Hz

35

5

50 W

11  kg

Саниране от дим, мухъл и др.

Aircode CX-600