Daikin Altherma - нискотемпературни приложения

Daikin Altherma - нискотемпературни приложения

DAIKIN ALTHERMA - нискотемпературни приложения


Обща информация Daikin Altherma

Как работи термопомпата Daikin Altherma?

Системата се състои от 6 компонента, които съвместно осигуряват перфектен комфорт и идеална температура на водата.

1А/ Външно тяло: Ефективно оползотворяване на енергията от въздуха

Daikin Altherma използва природен източник на енергия. Външното тяло извлича топлина от околния въздух и повишава температурата на хладилния агент (това решение гарантира, че тръбите никога няма да замръзнат). Компактното външно тяло на Daikin Altherma се монтира лесно, в това число и при апартаменти, тъй като не се налага извършване на изкопни работи.

1В/ Вътрешно тяло: сърцето на системата Daikin Altherma

Вътрешното тяло на Daikin Altherma нагрява водата, която циркулира през нискотемпературните радиатори, подово отопление или вентилаторни конвектори, като същевременно осигурява и гореща вода за битови нужди. Ако изберете вариант с възможност и за отопление. и за охлаждане, вътрешното тяло на Daikin Altherma може също така да понижава температурата на водата, за да внася освежаваща прохлада в помещенията.

2/ Бойлер за топла вода

Системата Daikin Altherma управлява също така интелигентно и работата на битовият бойлер. Уникалната конфигурация и специално подбраното разположение на компонентите на системата оптимизират енергийната ефективност. Водата в бойлера се затопля предимно с топлинна енергия от външния въздух чрез топлообменник, свързан с термопомата. Предвиден е и допълнителен електрически нагревател, който може да осигурява допълнителна топлина за душа, ваната, или мивката. Водата автоматично се нагрява до 70оС през определен интервал от време, за да се предотврати развитието на бактерии. Системата Daikin Altherma осигурява непрекъснато приятно топла и абсолютно безопасна вода. В зависимост от дневния разход на гореща вода системата Daikin Altherma се доставя с водонагреватели с различен обем.

3/ Външно тяло моноблок: всичко заедно

Като допълнение към системите Daikin Altherma с външно и вътрешно тяло, Daikin предлага и вариант моноблок, при който всички хидравлични компоненти са поместени във външното тяло. В тази нова система от външното тяло към помещенията се прекарват тръби и за вода, а не за хладилен агент, което значително улеснява и ускорява монтажа.

4/ Комплект за слънчева енергия

Комплектът позволява прехвърляне на слънчевата топлинна енергия към водонагревателя на системата Daikin Altherma чрез външен топлообменник. За разлика от водонаргевателите с два топлообменника, тази система позволява целият обем  на водонаргевателя ефикасно да се затоплят със слънчева енергия и при необходимост с топлина от термопомпата.

5/ Слънчев колектор

Високоефективните колектори имат изключително селективно покритие и преобразуват цялото късовълново излъчване на Слънцето в топлина. Колекторите могат да се монтират върху керемидите на покрива.

6/ Стаен термостат

С кабелния или безжичен стаен термостат желаната температура може да се регулира лесно, бързо и удобно. Като опция към безжичния стаен термостат, между подовото отопление и повърхността на пода може да бъде поставен външен датчик (EKRTETS). Той позволява по-точно измерване и може да регулира температурата още по-прецизно и енергийно ефективно.