Daikin Altherma - високотемпературни приложения

Високотемпературна DAIKIN ALTHERMA

Отопление и битова гореща вода за ремонтирани сгради

Спестява пари и намалява емисите на CO2

1. Отопление

 Daikin Altherma за високо температурни приложения е перфектното решение, когато се изисква висока изходяща температура на водата. Без значение дали става дума за сгради със стандартни високотемпературни радиатори или проекти за реновиране. Благодарение на уникалната

каскадна технология, системата осигурява температури до 80°C.

Изхвърлете вашият стар неефикасен бойлер и използвайте икономичното и екологично термопомпено решение. Не са необходими повече инвестиции, тъй като радиаторите могат да останат!

2. Битов резервоар за гореща вода

Ниско енергийно потребление,

комбинирано със санитарна топла вода

Високата температура на водата, осигурявана от системата Daikin Altherma, е много подходяща при загряване на вода за битови нужди, без да се използва допълнителен електрически нагревател. Поради високите температури , до 75°C, постигнати изцяло с термопомпата,

бактерията legionella вече не е проблем. Вътрешното тяло и резервоарът за гореща вода може да бъдат сложени един върху друг за да се спести място или инсталирани един до друг, ако таванът е по-нисък.

Daikin Altherma за високотемпературни приложения е също така перфектното решение за производство на топла вода за леки търговски приложения, с висока ефективност и ниски експлоатационни разходи.

 

Принадлежности за високотемпературни приложения

Лесно управление

С потребителския интерфейс на системата Daikin Altherma желаната температура може да се регулира лесно, бързо и удобно. Той позволява по-точно измерване и може да регулира температурата още по-прецизно и енергийно ефективно.

Връзка със слънчева система

Високотемпературната система Daikin Altherma може да използва слънчева енергия при загряването на вода за битови нужди и отопление (опция).

Ако слънчевата топлина няма да се използва в момента, специалният водонагревател (EKHWP) може до едно денонощие да съхранява голямо количество гореща вода, която впоследствие да се използва за битови нужди или за отопление.