Daikin industries LTD

Daikin industries LTD

Daikin industries LTD


Daikin industries LTD е основана през 1924г от Акира Ямада в Осака Япония. През 1973 г. в град Остенде, Белгия е основана компанията Daikin Europe NV, която е 100% дъщерно дружество на Daikin Industries Ltd в отговор на нарастващото търсене в Европа за качество и надеждна система за климатизация.

Днес Daikin Europe NV проектира и произвежда широка гама от високотехнологични климатични инсталации - инверторни сплит и мулти сплит системи (стенни, подови, подово - таванни, касетъчни, канални ), VRV (Variable Refrigerant Volume) системи, пречистватели на въздух, енергоспестяващи блокове (рекуператори) предназначени за промишлени и жилищни сгради.

Уникалната прозиция на Daikin като производител на климатично оборудване, компресори и хладилни агенти доведе до тясното му обвързване с проблемите за опазване на околната среда. От няколко години Daikin се стреми да стане лидер в производството на изделия с ограничено въздействие върху околната среда. Това предизвикателство изисква съобразено с екологичните изисквания проектиране и разработване на широка гама от продукти и системи за управление на енергията, водещи до намаляване на отпадъците и запазване на енергията. 

Десетилетният опит,последователната изследователска дейност и иновативната технология направиха Daikin №1 в Япония и света. Името Daikin е символ на най-високо качество.