Описание на серията Super Daiseikai на Toshiba

Технологии за почистване на въздуха в климатици Toshiba Daiseikai
Toshiba Super Daiseikai снимка 1

Плазмен филтър


Двустепенният плазмен филтър задържа замърсяващи частици с диаметър до 0,01 микрон и меришещи молекули с диаметър до 0,001 микрон. Това е уникален високоефективен филтър кйто се явява като основен елемент в системата за почистване на въздуха.
Плазмения филтър, е поставен в сплит-системите Daiseikai, обработва по- голям обем въздух, отколкото обикновения филтър, и осигуряват високо качество на въздуха.

Toshiba Super Daiseikai снимка 2

Системата за почистване на въздуха, приложена в климатиците Toshiba Daiseikai, съответства на стандартите за битови въздухо-очистители JEM 1467 (тестването е проведено в Японската асоциация  на производителите на електроника).

Филтър Супер Oxi Deo с витамин С и екстракт от кафе

Toshiba Super Daiseikai снимка 3Новия филтър Супер Oxi Deo, е поставен в стенните сплит-системи Toshiba DAISEIKAI, съчетава в себе си всички положителни качества на витамина С, екстракт от кафе и цеолитен филтър.
Разработената от Toshiba технология е позволила обединяването на абсорбирaщите свойства на витамин С и екстракта от кафе, ефективно отстраняват от въздуха вредните оксиданти и превръщат вредния за кожата активен кислород в О2. Активния кислород е предпоставка за увеличеното образуване на меланин, който довежда до появата на тъмни петна на кожата. Витамин С, действа като ефективен антиоксидант и отговаря имено за обезвреждането на активния кислород.
Toshiba Super Daiseikai снимка 4
Супер цеолитен филтър почиства въздуха от замърсяване, отстранява миризмите.
Филтър Супер Oxi Deo лесно се почиства: накиснете го в топла вода за 10-15 минути и го изсушете на въздух. Почистването се препоръчва да става на всеки 2-3 месеца.
Toshiba Super Daiseikai снимка 5

Филтър за грубо почистване


Катехиновият филтър за грубо почистване задържа по-големите частици от праха. Катехин - това е екстракт от зелен чай, природно почистващо и анти-бактериално вещество. Срокът на действие на филтъра е не ограничен. Филтъра за грубо почистване трябва да се  почиства всеки месец  с прахосмукачка или да се мие с топла вода.

Преден панел
Панелът на климатиците Daiseikai е направен от висококачествена пластмаса, тя не се деформира и не  си променя цвета с времето. Прахът и мръсотията лесно се премахват от предния панел на климатика с влажна гъба.
Toshiba Super Daiseikai снимка 6

Плазмен филтър

Toshiba Super Daiseikai снимка 7 Плазменния филтър на настенните сплит-системи Daiseikai оделят малки частици до 0,001 микрона.
Как работи този филтър?
Между електродите на филтъра се създава йонно поле. Частиците на замърсяване получават в него положителен електрически заряд.
1 степен на почистване. Отрицателно зарените електрони на оттаечните пластини на филтъра привличат положително заредените частици на замърсяване. Частиците на праха и молекулите на миризмите се абсорбират и разлагат.
2 степен на почистване. Оставащите частици падат на втората, по плътна секция отаечни пластини.
Toshiba Super Daiseikai снимка 8
Toshiba Super Daiseikai снимка 9

Бързо и ефективно

Плазменния филтър Daiseikai бързо и ефективно отстранява дима, който нагледно се демонстрира с помощта на специално устройство. Дима вътре в демонстрационна камера напълно е унищожен само за няколко секунди.

Toshiba Super Daiseikai снимка 10 Toshiba Super Daiseikai снимка 11
Toshiba Super Daiseikai снимка 12

Системата за самопочистване възпрепятства образуването на плесени

 

 

Системата за самопочистване Toshiba възпрепятства натрупване на влага в топлообменника, предотвратява образуването на плесен вътре в климатика. При изключване на Вашия климатик вентилатора на вътрешния блок работи oще 20 минути, изсушавайки топлообменника, след което се изключва автоматично.

Tехнология за ЙОНИЗАЦИЯ на ВЪЗДУХА в климатиците Toshiba Daiseikai

Почувствайте истинската свежест, заредете се със сила и здраве!

Далече от суетата, шума и замърсяването на големите градове - в планината, около водопада, на брега на реката или езерото, ние можем да почустваме истинската свежест.


Не е учудващо, че имено в тези места въздухът е пълен с  отрицателно заредените йони. Понятeн е устрема на  санаториумите и лечебни заведения да пресъздадат при тях атмосферата на затънтения ъгъл на дивата природа.

 

 

 

Toshiba Super Daiseikai снимка 13
Toshiba Super Daiseikai снимка 14 Сега Вие можете да дишате с кристално чист, даващ сили и здраве въздух в къщи с йонизатор Daiseikai.
Отрицателно заредените йони, които изработва йонизатор Toshiba, създват комфортна и здравословна атмосфера, при която Вие ще се почувствате бодри и пълни със сили.
Свежеста на водопада във Вашият дом... с йонизатор Daiseikai
Toshiba Super Daiseikai снимка 15 Daiseikai може да изработва до 35000* отрицателно заредените йони на 1 см3 ( средно 1000000 аерони на 1 см3)Това е еквивалентно на  качеството на въздуха да си до водопада и дори по- хубаво,от качеството на горския въздух.
* първоначални условия:
температура 24°С, влажност 80%. При работата в режим «Изсушаване» концентрация от 35000 йони на 1 см3 се наблюдавала в стая с площ от 17м2, на височина  1 м от пода след 2 часа от работата му  (температура 24°С, влажност 50%).

Тест на свежест


Прост тест с използването на свежосрязаните цветя показва, че цветето в стая с климатик Daiseikai съхранява свежестта си много повече,отколкото в стая с обикновен климатик - нагледно потвърждение от полза за здравето, която  допринася климатикът Daiseikai.

Toshiba Super Daiseikai снимка 16
Toshiba Super Daiseikai снимка 17
* научно-изследователски институт за технологии г. Маебаши, департамент на архитектурата, лаборатория Тсунео Ишикава
Отрицателно заредените йони защитават Вашя дом от насекоми и миризмата на тютюн.
Toshiba Super Daiseikai снимка 18 Toshiba Super Daiseikai снимка 19
Toshiba Super Daiseikai снимка 20 Toshiba Super Daiseikai снимка 21
Технология за енергоспестяване в настенните сплит-системи Toshiba Daiseikai
Toshiba Super Daiseikai снимка 22

Toshiba - изобретател на инверторната технология.


Инверторната технология, която се прилага в съвременните климатици, била изобретена в компанията Toshiba в началото на 1980 година и за първи път се е появила на пазара в 1981 година. Сега например 25% от стенните климатици, продавани в целия свят, - са климатици от инверторен тип.
Оригиналната идея на компанията Toshiba била приета от много конкуренти по целия свят. И все пак при тях никога не е достигано такова ниво на съваршенство и експлотационни характеристики, които достига компанията Toshiba, създателя на инверторна технология. В основата на успеха на инверторни концепции стои една проста идея: съвършенно управление на мощноста.


Инвертора позволява плавно регулиране мощноста на климатика, точно поддържана  температура в помещението и спестява до 30% електроенергия.


Смесения инвертор на постоянен ток (DC) - е нова разработка на компанията Toshiba - съдържа в себе си технологията на амплитудно-импулсната модулация (РАМ) и широко-импулсна модуляция (PWM). За максимално бързо охлаждане на помещението, при включвне на климатика се използва технологията РАМ, позволяваща на компресора да работи в максимален режим на производителност.
При достигане на зададената стойност, системата за управление чрез модула PWM поддържа температура в помещението с минимален разход на електроенергия.
По такъв начин, в климатиците Toshiba със смесен инвертор се съчетава комфорт и икономичност. Новите двуинверторни компресори Toshiba позволяват  да се използват всички преимущества на смесеното инверторно управление. Отличавайки се от стандартните роторни компресори, двуроторната система има широк диапазон от скорости на въртене на ротора. Това същественно увеличава ефективноста на системата при частично и минимално натоварване. Освен това, в двуроторната система са снижени шума и вибрациите на компресора, което положително се отразява не само на комфорта на ползвателя, но и на надежноста на климатика.


Компактни и леки външни блокове


Конструкцията на външните блокове на климатиците Toshiba Daiseikai се отличават с повишена компактност и малка маса, което облекчава и опростяава техния монтаж.

Toshiba Super Daiseikai снимка 23

Екологичен и безопасен хладоген R-410A


Новите климатици Toshiba са конструирани за използоване на нови технологии, а също тъка с разчетени стандарти, насочени за защита на окръжаващата среда. Моделния ред включва широк избор на климатици, специално разчетени за използоването на хладилният агент R-410A.
Хладилен агент R-410A -  безопасен за озоновия слой на Земята, невъзпламеняващ се, нетоксичен и във висока степен енергоспестяващ ххладилен агент. Неговия нулев коефициент за разрушаване на озоновия слой отговаря на най-стриктните изисквания по защита на окръжаващата ни среда, поставен от Монреалския протокол, който вече е в сила в някои страни.
Монреалския протокол предвижда принудително въвеждане от 2004 година глобания график за постепенно прекратяване и използоване на хладилен агент HCFC (и такива като R22). Хладилният агент R22 и другите хладилни агенти HCFC ще бъдат напълно забранени до 2020 година.

Модели Toshiba Daiseikai:


Toshiba RAS-B10 SKVP-E
Toshiba RAS-B13 SKVP-E
Toshiba RAS-B16 SKVP-E