Отопление, Вентилация, Климатизация

english versionRU
НачалоЗа насПродуктиОбектиРеференцииПолезноDownloadУслугиКонтакти
Климатици 2017 / 2018Daikin AlthermaВентилацияТермопомпени системиТоплообменнициVRV и VRF системи Соларни колектори BoschОтоплениеДруги продуктиДруги услугиНови продукти
Термопомпи Земя - Вода
« назад
Термопомпи Земя - Вода

Термопомпи Земя - Вода

Термопомпите земя вода са термопомпи вода-вода но осигуряването на непрекъснат поток на вода с определена температура и дебит се осъществява през серпентини с вода или незамръзваща течност разположение в земята.

Серпентините могат да са разположение вертикално или хоризонтално в земята в зависимост от наличната площ и вид на почвата – пръст, пясък, глина, скала или комбинация от тях.

Важно е да се знае че необходимата площ на хоризонталните серпентините много зависи от типа на почвата. Колко почвата е по суха и е с по лоши топлотехнически свойства, толкова повече площ е необходима. За приблизителни сметки може да се приеме че за 1 KW енергия която се отдава в къщата са необходими средно 20-30 м2, т.е. за инсталация с мощност 20 KW са необходими средно около 500 м2 площ.

Ако се правят вертикални сондажи тяхната дълбочина и брой също се определят от типа почва.

Вертикално разположените серпентини са най често използвания вариант на термопомпи вода-вода (вода-земя).

Важно е да се знае че при хоризонтално разположени серпентини не е препоръчително върху серпентините да се засаждат дървета с дълбоки корени тъй като има опасност вплитане на корените около тръбите и е възможно тяхното разкъсване. 

Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:

Код за сигурност:

*Моля въведете кода от изображението:

със * са отбелязани задължителните полета !

Начало /  /  / Термопомпи Земя - Вода
MAKSOFT Net, Sofia © 2009-2011