Сервиз на климатици, термопомпи, чилъри

СЕРВИЗ, ПРОФИЛАКТИКА И АБОНАМЕНТНА ПОДДРЪЖКА НА КЛИМАТИЧНА И ВЕНТИЛАЦИОННА ТЕХНИКА

 

"Софклима БГ" ООД предлага качествен сервиз и ремонт на климатици, чилъри, термопомпи

Съвременните битови климатици са предназначени най-напред за създаване на благоприятни климатични условия в офиси, апартаменти, магазини, в различни помещения.

 


Всеки един климатик трябва не само да създава топъл или прохладен въздух в помещението. Той трябва да бъде високо надежден, безшумен, безопасен, икономичен, а също така и удобен в своята експлоатация.


Все пак нека да се върнем към въпроса по обслужването. Нашата компания осигурява сервиз, профилактика и абонаментно обслужване на климатични и вентилационни системи. Това могат да бъдат единични ремонтно-профилактични работи или постоянно обслужване с последващо сключване на договор.


При работа на климатикът, е възможно да Ви направи впечатление, че целият сервиз банално се свежда към почистването на филтрите, а също така към замяна на захранващите елементи (батерии) в дистанционното. В действителност обслужването на климатика е крайно важно за обезпечаване на нормална работа на система за да не се получи срив в работата.


Висококвалифицираните техници от климатичните фирми осигуряват широк диапазон от мероприятия по обслужването на климатиците. Необходимо е да се отбележи и този факт, че компании, които се занимават с обслужването на климатиците в София и, разбира се, в други градове, трябва да имат нужната теоретическа подготовка и практически навици. Освен това, професионална диагностика на оборудването за климатичните системи се изпълнява със скъпо струваща апаратура,което не е по джоба на компаниите, отворени за един ден. Следователно, гаранционното обслужване могат да извършват добре разработените компании. Когато Вие си закупите климатик, компанията автоматически ви предоставя гаранция за отстраняване на дефектите или повреди на дадената техника. Климатиците сами по себе си са достатъчно сложни уреди. Те изискват постоянен контрол на своята работа, също така се нуждаят от профилактичното обслужване. По мнението на специалистите за климатичната и вентилационна техника, навременното обслужване на климатичната техника ще увеличи срока за неговата непрекъсната работа.. Като правило, повредените климатици замърсяват помещението, развалят домашната мебел, офисната и промишлената техника.Това в крайна сметка може да струва много непредвидени пари. По молба на клиентите, техниците на компанията могат да изпълнят различни инженерни решения, за да създадат комфортен климат в жилищно или офис помещение. Често пъти техническото обслужване включва комплексна проверка на климатичното оборудване във всички работни режими. Също така се отстраняват повреди в работата на дадена техника без смяна на отделните детайли на оборудването.

В обслужването на системите за климатизация и вентилация обикновено влизат:

• Изпращане на екип от сервиза.
• Диагностика на сплит системи - стенен, прозоречен, колонен, касетъчен, подово-таванен, таванен или подов тип.
• Диагностика на мултисплит системи - климатици за 2, 3 и 4-ри стаи.
• Диагностика на чилъри.
• Диагностика на термопомпи.
• Диагностика на VRV и VRF системи.
• Проверка и почистване на топлообменника на външния и вътрешния блок.
• Проверка и почистване на дренажната система на климатичната техника.
• Измерване на температурата за изходния поток.
• Проверка и почистване на филтрите, изпарител, кондензатор.
• Измерване на работното налягане в системите.
• Зареждане на климатичната система с фреон (хладилен агент) в случай на необходимост.
• Диагностика за изтичане на фреона, в това число с помощта на уред.
• Пускане на термопомпите от летен режим на зимен и обратно.
• Ремонтно - възстановителните работи.
• Пусково монтажни работи.
• Транспортиране в сервизен център за провеждане на ремонтните работи и обратно.
• Консултация и обучение на клиентите на правилата за използване на климатичната техника и поддръжката им.

В заключение ще отбележим, че на всеки климатик независимо от неговата модификация се изисква съответстващ сервиз. Следгаранционното обслужване на климатиците обикновено включва и пълна диагностика на всички системи. Прави се обезателна проверка на налягането на фреона и определяне захранващото напрежение в компресора. Ако вашия климатик има функция за диагностика, в сервизния пакет за обслужването ще бъде включена автоматичната проверка на всички параметри на даденото оборудване с дистанционното. В случай на неговото отсъствие всичките работи по обслужването ще бъдат направени на ръка.

*ДИАГНОСТИКА НА СИСТЕМИ ЗА ЦЕНТРАЛНА КЛИМАТИЗАЦИЯ

*СЕРВИЗ КЛИМАТИЦИ - MITSUBISHI DAIKIN 

*СЕРВИЗ НА VRV / VRF СИСТЕМИ

*СЕРВИЗ НА ТЕРМОПОМПИ

*СЕРВИЗ НА ЧИЛЪРИ